diumenge, 8 de març de 2015

VIC - MANLLEU

Per la Ruta del Gurri fins a Roda de Ter i pel Sender del Ter fins Manlleu (GR210) 

Ha estat una gran descoberta la ruta del riu Gurri, el riu que passa per Vic. Conflueix amb el Ter a l'alçada de la població de Roda de Ter, des d'on seguirem el GR210 anomenat Sender del Ter que recorre tot el curs d'aquest riu des de Ripoll fins a la desembocadura aprop de l'Estartit.
La ruta és molt planera i envoltada dels boscos de ribera característics.
Recomanable en tota època de l'any, si bé cal evitar les fortes calors de la plana de Vic. 

Com arribar-hi: a Vic
  • Anada : 
    • RENFE - Línia R3 - de Barcelona-Sants a Vic.
  • Tornada : 
    • RENFE - Línia R3 - de Manlleu a Barcelona-Sants
Descripció del camímapa (icc.cat) i tracks (wikiloc.com)
 Veure mapa en ICC.CAT
Sortim de l'estació de Vic cap a la Pl. del Mercadal. 
Anem a buscar el Pont de Queralt i passarem el riu per la zona de les Adoberies
Pont de Queralt
Arribem al Parc de Xavier Roca i Viñas i trobarem pals del Sender del Gurri. 
Seguirem el curs del riu per la riba dreta, arribant al meandre del Pas on deixarem a l'esquerra la Font del mateix nom. 
Més endavant arribem al Pont de Ferro, construït per la Maquinista Terrestre i Marítima l'any 1930.
Finalment, passada la masia de Cal Cantarell arribem al Pont medieval del Bruguer, de construcció gòtica del s. XIV i que ostenta la condició de monument històricoartístic nacional. Forma part del Camí Ral de Vic a Folgueroles
Pont del Bruguer
Seguim riu avall (en direcció nord) i passem pel costat de la Font del Bruguer, més endavant a mà dreta i sense deixar la vora del riu, passem el polígon industrial El Bruguer, voregem per la dreta el Molí d'en Llobet i acabem sortint a la subestació elèctrica de Vic. Després de passar per sota l'autovia C-25 veiem a la dreta la masia de El Reixac
El Reixac
Quan estem arribant a les cases de l'Alsina haurem de creuar el Riu Gurri per una passera una mica peculiar. (Nota: passada la casa hi ha una passera més fàcil, si bé cal demanar permís als propietaris)
Riu Gurri
Ara ens allunyem del riu en direcció nord fins arribar a una granja on girarem a la dreta fins retrobar el riu. A l'alçada del Castell de Vilagelans tornem a deixar que el riu se'n vagi cap a la dreta per seguir nosaltres en direcció nord
Castell de Vilagelans
fins arribar a la Colònia Malars, que girarem en direcció est retrobant el tram final del riu Gurri. Arribem a Can Grau i veiem per primer cop el riu Ter. Estem a l'alçada de Roda de Ter.
Pugem al pont nou per unes escales i creuem el riu.
El Ter al seu pas per Roda de Ter
Passat el pont a l'esquerra hi ha unes escales que ens baixaran al riu per l'altre banda d'on veniem. Remuntem el riu Ter per la riba esquerra, veiem la confluencia del Gurri i el Ter a la nostra mà esquerra.
Aiguabarreig del Gurri i el Ter
Seguirem el camí conegut pel nom del Camí dels Pous per la quantitat de pous que hi trobem. Arribem a l'alçada de la resclosa de Malars, que és la colònia que havíem travessat abans.

Anem girant primer cap el nord i després cap a l'est seguint el curs del riu i els meandres que forma. Ens enlairem per pujar al barri de Vicens des d'on veurem l'ermita de St.Miquel de la Guàrdia. Tornem a girar ara en direcció oest i ja estem a l'entrada de Manlleu pel passeig del riu.
Passem per sota del Pont de Can Moles
i al final del passeig pujarem pel carrer de la cantina abans de creuar les vies del tren i arribem a l'estació de Manlleu.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada