dissabte, 8 de novembre de 2014

CALDES DE MONTBUI - LLERONA

GR-97 : de Caldes de Montbui a Llerona 

Tercera etapa del GR97.  
Sortida molt assequible i planera. L'inici és a Caldes de Montbui per qüestions logístiques. Hi ha més transport públic a primera hora, el que permet arribar a bona hora a Llerona per agafar el bus o arribar-se a La Garriga pel tren.
Advertència : el tram final que va des de la cruïlla de la C17 fins a Llerona es tot per carretera. Si bé no representa cap perill, manca de qualsevol interès. Es pot evitar enllaçant amb el Bus Sagalés de la línia 340 tenint en compte la poca freqüència de pas.

Com arribar-hi:
  • Anada : 
  • Tornada : 
    • Bus Sagalés - de Llerona a Barcelona (directe segons quines hores) o fent transbordament a Granollers (veure horaris). També es pot baixar del bus a Les Franqueses i agafar Renfe/Rodalies, línia R3 fins a Barcelona.
Descripció del camímapa i tracks

Sortim de l'estació de l'estació de bus baixant per l'Av. Pi i Margall fins al cr. del Pare Poch que agafem a l'esquerra i seguim fins el final on comença un camí de terra que surt a la carretera C-59 just davant del polígon industrial de la Borda.
 Travessem el polígon pel carrer Josep Bonastre fins el final on baixem per un camí de terra cap el Torrent de les Arenes. Iniciem una llarga pujada fins arribar a les primeres cases de la Urb. de Can Valls on trobem una cruïlla. Girem a l'esquerra en direcció nord.
Seguim pels boscos de Can Viladevall on en la llunyania podem veure la masia convertida en una Hípica.
Seguint en direcció nord sortim a una zona urbanitzada anomenada La Vall. En aquest punt trobem els pals indicador del GR97 que en direcció Caldes es desvia a l'esquerra cap a l'urbanització de Can Valls i la Torre Marimón. Nosaltres seguirem en direcció nord i ens trobem amb la Creu de terme de Baudell
Travessem la carretera C1415b seguint les marques del GR, fins arribar al final del carrer de Llardó. Deixem el GR que segueix recte per un camí de terra i nosaltres girem a la dreta baixant pel carrer Lledó fins la carretera (motiu: el GR dona una volta gran i preferim estalviar temps i quilòmetres). Seguim pel costat de la carretera dins del nucli de la població. No representa cap perill, es pot anar per les voreres. Passada l'àrea recreativa de la Font d'Abril retrobem el GR per la mà esquerra, seguim per la carretera. 
 
Més endavant el GR es torna a desviar a l'esquerra i nosaltres seguirem per la carretera pel mateix motiu que abans. A l'alçada de Can Mont-ràs (hi ha un recinte per cavalls) girem a la dreta per baixar cap al Torrent de les Tres Pedres.
Al arribar a un prat, la pista segueix per la dreta, s'ha d'estar en compte doncs hem d'agafar un petit corriol on no es veuen gaire be les marques del GR. Superat aquest tram, arribem a una carretera veïnal al costat del camps de futbol. Girem per la carretera a la dreta.
ATENCIÓ: en el track veureu que hi ha una anada i vinguda producte d'una equivocació nostre, ho he volgut deixar, perquè dona peu a cometre aquest error.
Un cop seguim la carretera es veuen les marques "barrades" del GR97, però no es veu cap marca que ens indiqui un desviament. Doncs be, a la banda esquerra de la carretera hi ha el torrent del Rector, hem de baixar a aquest torrent per passar per sota el pont de la carretera BV-1602 que porta a Bigues. Si el torrent baixa ple, no podreu passar. Us recomano us desvieu per la carretera BV1602 a la dreta fins la primera rotonda, gireu a l'esquerra i travesseu el riu Tenes, torneu a anar cap a l'esquerra fins enllaçar de nou amb el GR.
Nosaltres hem passat pel torrent i tot recte seguint fins el riu Tenes.
Pont sobre el riu Tenes
Seguirem pel carrer Andalusia fins arribar a la Masia Gafa
Voregem el mas per l'esquerra i de lluny ja veiem l'impressionant imatge de CAN PLANTADA
Cal destacar la importància d'aquest mas que data de l'any 1152 i que troba el seu màxim esplendor entre el s. XVI i XVII. Durant la guerra civil aquesta masia va acollir refugiats del Pais basc i Cantàbria, principalment mestresses de casa i els seus fills.
Molt interessants de veure els magnífics "lladoners" i el conegut "Ginebró" de can Plantada.
Seguim endavant i arribem al Mas de Can Plandolit, amb el seu pati fortificat
Arribem al restaurant "El Racó de l'Ametlla" i d'aquí endavant ja no deixarem l'asfalt.
Baixem pel passeig Montguit i pugem passant pel costat de Can Genís fins arribar a la rotonda de la cruïlla amb la carretera C17 que passarem per sota
En aquesta carretera hi ha una parada de la línia Sagalés que va de Granollers a St.Feliu de Codines. Cap la possibilitat de donar per acabada aquí l'etapa ja que el que ve a continuació manca de tot tipus d'interés, paisatgístic, cultural i senderista.
El GR segueix la carretera va fins a Llerona, la veritat es que no hi ha cap altre possibilitat i per tant no és culpa dels que han pintat el camí si més no del progrés i evolució dels moments actuals. 
De tota manera nosaltres seguirem pel voral de la carretera amb precaució però cal dir que tampoc es massa transitada. Passem per la part baixa del polígon industrial de Mas Dorca i seguim endavant fins arribar a l'àrea del Consell del Poble de Llerona.
Deixem la carretera per la que veníem i voregem aquesta zona recreativa, seguint les marques del GR fins arribar a la carretera BV1433 que ve de l'Ametlla del Vallés  (esquerra) fins a Llerona (dreta). Les marques del GR segueixen per una pista de terra davant nostre. Si seguim el GR anirem a sortir al riu Congost on no trobarem cap pont ni passera per creuar-lo, tal i com explicava en la descripció de la segona etapa. Per això seguim pel voral de la carretera a la dreta fins la rotonda que trobem abans del riu Congost.
A l'altre banda de la rotonda ens trobarem el pont sobre el riu i un passeig que transcorre pel costat del riu i que a l'esquerra ens portaria cap a La Garriga (6 km) i a la dreta cap a Les Franqueses del Vallés (4 km), nosaltres optem per creuar el riu Congost pel pont i sortir a la segona rotonda de Llerona.
Girem a la dreta i enfilem carrer avall fins arribar a la parada del BUS.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada