dissabte, 6 de setembre de 2014

SITGES - GARRAF

GR-92 : de Sitges al Garraf per l'Ermita de la Trinitat 

Tram del GR 92 travessant el Parc natural del Garraf amb unes magnífiques vistes de les seves costes i sobre la zona de Sitges i Vilanova.
A destacar l'Ermita de la Trinitat i les torres de defensa de la zona interior del parc. 
Hi ha forts desnivells que juntament amb el camí pedregós típic de la zona li aporta un plus de dificultat al camí. 

Com arribar-hi:
  • Anada : 
    • Tren Renfe línia R2 Nord (Rodalies) - de Barcelona a Sitges.
  • Tornada : 
    • Tren Renfe línia R2 Nord (Rodalies) - de Garraf a Barcelona.
Descripció del camímapa i tracks

ICC . Vissir3
Sortim de l'estació de Sitges cap a l'esquerra pels carrers del costat de la via del tren fins que puguem creuar-les a l'alçada de l'Hotel Melià. Anirem en direcció nord entrant a la urbanització Centre-Llevantina fins trobar unes escales a l'esquerrà que ens portaran fins el mirador de Sitges.
Darrera nostre es veuen les marques del GR que s'enfila cap el Puig de Sant Antoni, les seguirem fins arribar a la torre de telecomunicacions. Hem anat agafant alçada i podem gaudir d'unes bones vistes de les costes del Garraf.

A poca distància d'aquesta torre de telecomunicacions trobarem


L'ermita és molt antiga, tota vegada que es troba ja en un document de 1375, i consta que ja hi havia ermitans. La tradició diu que es va construir per haver-ne trobat en aquells indrets una creu amb la imatge de la Trinitat. L'actual capella es moderna, ja que a finals del segle XVIII s'ensulsí la teulada i es va reconstruir, engrandint-la al mateix temps
Sortim de l'ermita i fem un fort descens per arribar a Vallcarca. Baixarem de cop 150 mts per un corriol costerut i pedregós de molt mal baixar. Sortim darrera de les cases (abandonades) dels treballadors de la cimentera i encarem cap a la fàbrica Uniland.

Girarem a l'esquerra per a passar per sota l'autopista del Garraf C-32

Un cop hem travessat tota aquesta zona industrial sortirem a un desviament a la dreta que indica el camí de Campdàsens. Tornem a travessar l'autopista per sota i iniciem una forta pujada per una pista encimentada fent ziga-zagues fins arribar al Plà de Ca l'Amell (alt.224 mts)

Seguirem per la pista girant en direcció nord i arribem al mas Ca l'Amell.
Dona la sensació que aquests masos estan abandonats. 
Pel que sembla a Can Granada, edifici que està al davant de Ca l'Amell s'hi recolectaven els calçots que es servien en el restaurant Gaudí del Garraf.
Els camps de conreu i les vinyes les hem trobat molt deixades, desconec si aquests camps encara estan actius.

Ca l'Amell és un interessant mas del s. XV o XVI que té adossada una torre de defensa circular que pertanyia al sistema de defensa del terme de Campdàsens.

En aquesta zona s'han trobat restes arqueològiques de l'etapa prehistòrica.
Seguin per la pista passarem per Can Robert.

i arribarem a Campdàsens (festa major primer diumenge de juliol)A destacar la torre "cuadrada" de defensa, d'origen romànic.


I la església del segle XIX

Deixem aquest nucli habitat enrere i pugem cap el collet. Té una forta pujada que ens posta a una altitud de 340 mts. punt més alt de la ruta.
Passat el collet ja veiem la masia habitada de Can Lluçà
Ens dirigim cap a la masia i abans d'arribar a la dreta hi ha un corriol que ens baixarà al Garraf. També hi podeu veure un rètol que avisa de la forta baixada.
Ens queda per endavant 3 kms i un desnivell de 340 mts. A destacar-ne la dificultat del camí per les pedres soltes que hi trobem i que poden ocasionar lesions de turmell. S'ha de baixar amb prudència. Es passa pel costat de les pedreres del Garraf.

Arribem a la zona del Castellet del Garraf i baixem pel mig de la població fins a l'estació de Garraf.

Nota : aquesta estació no disposa de màquines de bitllet ni de validadors d'abonamenst. Cal avisar a Sants que heu pujat al Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada