dissabte, 30 d’agost de 2014

Sant Celoni - Sant Esteve d'Olzinelles - Sant Celoni

Circular de Sant Celoni a Sant Esteve d'Olzinelles: 
Sortida d'anada i tornada pel sender local SL C-79 des de l'estació de Sant Celoni i transcorre paral·lel al torrent d'Olzinelles fins arribar a l'ermita de Sant Esteve. El retorn es fa pels boscos de Rodís amb un fort desnivell de pujada i baixada. És un camí molt agradable de fer en qualsevol época de l'any, frondós amb vegetació molt variada destacant els plataners gegants de la riera d'Olzinelles i altres espècies com els roures, faigs i pollancres. Com a llocs a destacar, cal visitar el pou de Glaç de Can Draper i els forns de pega de Can Valls. 
Tot el camí està senyalitzat amb pals indicadors del sender local, no hi ha marques pintades.

Com arribar-hi:
  • Anada : 
    • Tren Renfe línia R2 (Rodalies) o R11 (Mitja distància) - de Barcelona a estació Sant Celoni.
  • Tornada :
    • Tren Renfe línia R2 (Rodalies) o R11 (Mitja distància) - de Sant Celonia a Barcelona.
NOTA: Podeu trobar una descripció fantàstica d'aquesta sortida en la pàgina web eoliumtrek.cat i veure el mapa i descarregar-vos el trak

Descripció del camí:
Sortida de l'estació de Sant Celoni (hi ha bar dins de l'estació) i girem cap a la dreta fins a trobar un pas soterrani sota les vies. Un cop estem a l'altre banda seguim baixant per aquest mateix carrer passant pel costat d'una bentzinera fins a trobar la carretera C-35 que creuarem per un altre pas soterrani.
Seguim recte baixant pel mateix carrer fins arribar al riu Tordera on haurem de girar a l'esquerra. Al davant nostre ja trobem un pont de fusta que creua el riu.
Travessarem pel pont i seguim a la dreta pel camí de terra fins trobar un pas inferior de l'autopista AP7. Girem a l'esquerra i sortim enfront del Mas de Can Draper on comença el sender local.
Can DRAPER
Seguirem per la pista de terra vorejada per alzines sureres 
 

Al cap de poc trobarem a mà dreta un indicador per anar a veure el pou de Glaç
Pou de Glaç de Can Draper

Seguim endavant pel torrent d'Olzinelles on podem gaudir dels magnífics plataners.

Arribem a l'antic Pont de Can Plana

I un cop hem deixat el curs del torrent sortim a una esplanada on podem trobar a mà esquerre el "Pollancre d'Olzinelles"Seguint paral·lels a la carretera i al torrent arribem finalment a una zona d'interès que data dels segles IX o X. 
És la zona de Can Valls on podrem veure els antics forns de pega, un d'ells conservat sencer, així com una magnífica alzina.


Alzina de la Pega    Hem de tornar a travessar el pont i seguir les marques del sender.
Anem cap a St. Esteve d'Olzinelles, hem de vigilar els indicadors, doncs haurem de deixar d'anar pel costat de la carretera per endinsar-nos a la dreta cap a la Font del Rector.
Pocs metres més amunt ja trobem l'església i la casa parroquial de Sant Esteve d'Olzinelles


Baixem per la pista fins a la carretera que seguirem a la dreta uns metres fins deixar-la, agafant un corriol a l'esquerra que creua el camp de conreu i el torrent d'Olzinelles per a trobar una pista que agafarem cap a l'esquerra, iniciant el camí de retorn. Aviat trobem un dels arbres més imponents d'aquesta zona. El Roure del Quintà.

Estem a la zona de Can Valls i a prop del pont de l'Aranyal trobarem un altre exemplar únic, el Cedre de Can Valls

I abans de començar la forta pujada cap els boscos de Rodís, gaudim d'un altre espectacular obra de la natura, un faig que dona pas a uns plataners gegants que porten de tornada a la masia de Can Valls.


Ara tocar pujar, si bé la pujada és forta, la baixada també ho serà, així que hem de tenir paciència i anar fent. Un cop arribem a la part més alta podrem gaudir d'una magnífica vista sobre el Montseny i Sant Celoni.
Arribem a Can Draper de nou i refem el camí cap a l'estació.

BON CAMI

Agraïments : A Miquel Garriga, per la informació i track de la rutaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada