dissabte, 1 de març de 2014

EL CAMÍ DELS MONJOS

Terrassa - Sant Cugat del Vallés: 
El camí dels Monjos és un històric trajecte que uneix els municipis de Matadepera, Terrassa, St. Quirze i Sant Cugat del Vallès. El seu nom es deu a una llegenda que diu que l'abat i els monjos del veí monestir de St.Llorenç del Munt van demanar permís al bisbe de Barcelona per establir-se en un altre indret, ja que les seves terres no eren productives i l'aïllament els provocava melangia. El Bisbe hi va accedir i els va deixar marxar sempre que respectessin un mandat; que caminant sense travessar cap riu, torrent o riera, s'establissin on millor els anés. D'aquesta manera emprengueren el camí carener que els va dur des del cim de la Mola fins a St. Cugat, on veient les terres i l'indret decidiren aixecar el monestir. El camí ha estat molt utilitzat com a ruta pels pastors que venien dels Pirineus. En total té un recorregut perfectament senyalitzat de 25 km i es pot seguir en quatre itineraris diferents, que travessen una zona rica en fauna i flora i alguns espais preparats per fe un pícnic. També es pot fer tot d'una tirada, amb unes sis hores a peu.
Com arribar-hi:
  • Anada : Tren FGC línia S1 - de Barcelona fins estació Terrassa-Rambla
  • Tornada : Tren FGC línia S2 - de l'estació de Volpelleres o Tren FGC línia S1 des de estació St.Cugat.
Descripció del camí:
Sortida de l'estació FGC de Terrassa-Rambla cap a l'esquerra avall fins arribar a la ctra. de Montcada. Travessar Terrassa per aquest mateix carrer fins arribar al cementiri. També podeu agafar l'autobús de la línia 1 que us porta fins el cementiri. Al costat mateix trobareu el pal indicador del Camí dels Monjos.
 
Tot el camí està senyalitzat amb les marques blanques i grogues del PR-C31. Passem per un pont a l'altre banda de la N-150 i reculem una mica fins trobar la masia de Can Torrella. Darrera nostre podem veure a una banda Montserrat i a l'altre La Mola.
  
Seguim per la mateixa pista fins travessar per sota la C-58 i anem a sortir a la zona de Can Parellada per l'Av. d'Àfrica. Pugem cap a la serra de Galliners i des de la carena podem veure a l'esquerra la zona de St.Quirze del Vallés i Sabadell i a la dreta Rubí. Arribant al coll de la Creueta podrem trobar una ceràmica del Camí, malgrat la "picatussada" d'uns brétols.
Anem baixant cap a Can Barata per una zona més boscosa i no tant enlairada. 
Però que encara ens permet veure en la llunyania la nostra muntanya màgica de Montserrat
Estem arribant a les proximitats de Can Graells on trobarem les instal·lacions de l'empresa Hewlett Packard, però abans passem pel "camp de vol" d'aeromodelisme ARC i l'escola japonesa de Barcelona. Travessem l'AP7, deixant els rètols del camí a l'esquerra i enfilant recte cap el centre
de St. Cugat. Passem dues rotondes i a la tercera a mà esquerra ja veiem l'estació de Volpelleres
Si voleu seguir fins l'estació de St. Cugat, heu d'anar recte fins trobar el Parc Central i girar a l'esquerra cap el centre de la vila.
BON CAMÍ
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada