dissabte, 22 de març de 2014

CAMI RAL SANT BOI LLOBREGAT-OLESA BONESVALLS - Tram 1

Begues - Sant Boi de Llobregat: 
Els Vells Camins de St. Boi.- El Camí Ral. per Xavier Sánchez (veure blog
Va ser una important via de comunicació que va existir des de Barcelona fins a Vilafranca del Penedès, essent una alternativa a l’antiga Via Augusta i una important “carrerada” medieval pel pas de transhumància. La seva importància viària va desaparèixer al construir-se a mitjans dels s. XVIII la carretera de l’Ordal (N-340) i el pont de Molins de Rei. Si voleu una informació més detallada sobre la història d’aquest camí us recomano que llegiu el meu treball “El Camí Ral. Recerca de restes de l’antic Camí Ral de Barcelona a Vilafranca del Penedès a la zona forestal del terme de Sant Boi”.

Si bé la direcció del camí ral és sortir de Sant Boi de Llobregat i anar cap a Begues, per qüestions logístiques he fet aquest camí a la inversa. Així que la descripció serà sortint de Begues, passant per St.Climent de Llobregat i arribada a St. Boi.
Com arribar-hi
  • Tren Rodalies Renfe línia R2 fins estació de Gavà. Es recomana el tren de les 7:15h. per enllaçar amb el bus.
  • Bus : linia 902 de la companyia Baixbus.  
Com tornar
  • Tren FGC estació de St. Boi (Horaris)
Descripció del camí:
Baixem a la parada del centre del poble de Begues, davant de la Parròquia de St. Cristòfor. Trobareu bars oberts per fer un café. Just davant mateix de l'esglèsia a la plaça veureu la creu de terme original (restaurada) que antigament estava a la Rectoria i on ara es conserva una còpia.
Anirem cap a la dreta del carrer Ferran Muñoz en direcció a la Rectoria, que haurem vist passant amb l'autobús.
Anem cap el darrera d'aquest nucli urbà fins a trobar la carretera de Torrelles on trobarem una rèplica de la creu de Terme. Seguirem endavant fins trobar una pista ample que baixa en un revolt de 360º. Poc després veurem a la dreta l'imponent Roca del Barret
Seguim per carena de la serra de les Comes, passant una bassa d'aigua per a la prevenció d'incendis forestals i arribem a l'ermita del Roser.

a la dreta de la imatge es pot veure un "orb"
Després d'una forta baixada arribarem al coll de la creu on veurem el cementiri de St. Climent de Llobregat. 
  
Passat el coll baixem direcció el poble fins trobar la carretera de St. Boi que seguirem una mica fins desviar-nos a l'esquerra cap a la carena i arribar a l'Estret de Roques
Passat el pont ens desviarem per un corriol a l'esquerra (atenció no està senyalitzat), els altres camins pugen a St. Ramón i nosaltres volem anar per l'antic camí ral.


 Finalment arribem a les envistes de St. Boi, a la dreta podem veure la part superior de la torre de Benviure i més endavant ens trobem el Pabelló de caça dels Marquesos de Cornellà.

Entrem a St. Boi i seguim tot recte pel mateix carrer que hem vingut fins arribar a l'estació.


BON CAMÍ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada