dissabte, 5 de gener de 2013

VALLVIDRERA - SANT FELIU DE LLOBREGAT

Barcelona - Vallvidrera : amb els FGC, trens S1/S2 direcció Terrassa/Sabadell

Baixar a l'estació del Peu del funicular (compte... situeu-vos en els vagons del darrera, perquè el primer i segon, s'aturen dins del túnel i no podríeu baixar). Feu l'enllaç amb el funicular de Vallvidrera (serveix el mateix bitllet-1 zona).

Al sortir de l'estació aneu a l'esquerra i baixeu per la gran escalinata fins a la Pl. de Vallvidrera. Si voleu fer un "tallat" us recomano el restaurant "Casa Trampa" que té més de 100 anys d'antiguitat i està obert a primeres hores del matí.
Sortim de la Pl. de Vallvidrera pel cr. Mont d'Orsa, és l'unic que fa molta pujada. Arribarem a la Placeta de les Basses d'en Barral (collet de la Vinyassa) i agafarem un carrer a la dreta que indica el camí antic a Sta Creu d'Olorda
Al arribar al Coll de Can Cuiàs, anem a l'esquerra i creuem la carretera de Vallvidrera a Sta. Creu d'Olorda (BV-1468), just davant tenim una pista gran que baixa en direcció Barcelona i a mà dreta un petit corriol que va paral·lel a la carretera que ens quedarà a la dreta.
Al cap d'una estona hem de creuar una carretera que va de Vallvidrera fins a Can Merlès, passem a la part de dalt d'aquesta carretera quedant per sota de la que va a Sta. Creu d'Olorda.
Anem seguin per aquest corriol i com a referència us diré que a mà dreta hi ha el Coll de les Torres i a mà esquerra mirant cap a Barcelona el Bosc de Les Torres, a la fondalada hi ha el Club de Tennis St. Gervasi.
Finalment sortim a una pista ample que fa pujada al davant i que també va a mà esquerra més planera. Si seguim recte endavant pujarem fins a una altre cruïlla que ens portaria al Coll de les Torres o a l'esquerra cap el Turó de la Coscollera. Si no voleu pujar i baixar, seguiu per la pista de l'esquerra.
La primera pista que ens trobem hem d'anar a l'esquerra, per la dreta vindria el camí que baixa del Turó Rodó i del Turó de la Coscollera, si haguéssim anat per d'alt hauriem sortit aquí.
Anem baixant per aquesta pista i desprès de passar per la dreta del Turó alt d'en Solanes veiem abaix una nova pista a la que anirem a sortir. Per la dreta arribaríem a Sta. Creu d'Olorda, a l'esquerra anem direcció la Penya del Moro.
Aquest tram de pista va per sobre una carena on podem gaudir a l'esquerra de bones vistes del baix llobregat, i al arribar al Coll d'en Solanes podríem inclús baixar fins a St. Just Desvern.
Seguim carenant i ens trobem un desviament a la dreta i pujada amb uns pals indicadors de la Penya del Moro. És una pujadeta esglaonada feta amb travesses de fusta, fàcil de pujar. Dalt del turó hi trobarem un fantàstic mirador de tot el Baix Llobregat i sota mateix de la plataforma es pot veure les restes del poblat ibèric que encara està en fase de reconstrucció. Cinc metres més amunt trobem les restes d'una torre de guaita posterior evidentment als ibers
És un bon lloc per fer una paradeta i esmorzar, depèn de la pressa que tingueu.
Després de gaudir de la vista de tot el Baix Llobregat, des de Pallejà fins el Prat, veient el Turó de St. Ramón a l'altre banda del riu, Sta. Coloma de Cervelló, St. Vicenç dels Horts, la Colònia Güell, les autopistes, la línea del AVE, etc. hem de seguir endavant i ara toca baixar.
La baixada de la Penya del Moro és una mica pronunciada, no cal portar pals ni és difícil, però aneu amb compte de relliscar.
Després d'anar baixant per aquest corriol ens trobarem una pista ample. Si anem a l'esquerra sortirem a St.Just Desvern, en aquest cas anem a la dreta per arribar a l'Ermita de la Salut de St. Feliu de Llobregat.
L'Ermita de la Mare de Deu de la Salut és del s.XVIII i normalment està tancada, si bé hi ha un forat per veure l'interior. Al costat mateix hi ha una casa pairal del s.XV (Casa gran de la Gleva) ara convertida en restaurant de carns a la brasa. A l'estiu hi han taules afora per a menjar.
Baixem per les escales del restaurant i sortim a una pista de terra, anem cap a l'esquerra que fa una mica de pujadeta per sortir a St. Feliu pel camí antic de St.Just.
Entrem a St. Feliu, la part nova on encara hi ha molts habitatges de nova construcció pendents de llogar i vendre. A la primera rotonda girem a la dreta (Pg.Comte Vilardaga) i quan arribem al cr. Frederica Montseny (passat el Mercadona) girem a l'esquerra. Seguim tot recte fins al final (cr. General Manso) que girem a la dreta i avall fins arribar a la rotonda del Parc de Torreblanca.

Estació del Trambaix : St.Feliu - Consell Comarcal. Direcció Francesc Macià.


Cost de la sortida : 2 bitllets de la T10

Temps total amb parades i anant de passeig : 3 h.

Espero us hagi agradat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada